Växthus med sluttande väggar

Hem  / Växthus / Växthus på mur

Växthusbolagets unika S-serie som har sluttande väggar gör växthusen vindtåligt. De sluttande väggarna skapar också ett bättre odlingsutrymme samtidigt som huset får en modern design.

Formen gör att dessa växthus är extremt stabila med extra tålighet mot vind och snö. Denna egenskap gör dessaa växthus är extra lämpade för platser som är utsatta för hård vind. Det sluttande väggarna ger rymliga jordbäddar och större luftvolym men kanske viktigast för den som odlar, bidrar designen till att mer ljus kommer till växterna.

Du kan även kolla in våra  växthus på murväxthus mot vägg, mellanstora växthus, orangeri, små växthus

vind

Läs mer…

Växthusbolaget har namngivit S-serien så att du enkelt kan förstå hur många glassektioner växthuset har. De två sista sifforna anger antalet sektioner. Exempelvis S104 har 4 glassektioner medan S210 har 10 sektioner.

Fördelar med S-serien

  • Specialdesignat för att klara av hård vind: Växthus S-serien har testats och certifierats för att tåla extremt höga vindhastigheter, vilket gör det perfekt för kust- och bergsområden. De sluttande väggarna gör att vindarnas tryck på S-modellernas glasväggar minskar jämfört med växthus med raka väggar där vinden fångas upp av väggarna.
  • Starka och hållbara material: Växthusets stomme är tillverkad av förstärkt aluminium, vilket ger enastående styrka och motståndskraft mot yttre påverkan.
  • Smarta ventileringslösningar: Växthus S-serien har ventilationsöppningar som möjliggör optimal luftcirkulation och temperaturkontroll inuti växthuset, vilket skapar bästa möjliga förutsättningar för växtens tillväxt.
  • Det hamrade glaset i taket hjälper mot solens strålar från att bränna dina plantor.
  • Med de sluttande väggarna får man maximal odlingsyta nedtill, och en smalare överdel som inverkar minimalt på vyn över tomten.
  • Alla våra modeller har självbärande och stabil konstruktion och allt glas är kraftigt säkerhetsglas, vilket minimerar risken för skärskador precis som när ett bilglas går sönder och det är tryggt för alla i trädgården, inte minst för barn och husdjur.

Europatillverkade växthus

Alla våra växthus med sluttande väggar är tillverkade i Europa vilket gör att våra växthus är ett hållbart alternativ jämfört med många andra växthus som transporteras hela vägen från Asien.

Våran S-serie håller hög kvalité och har självbärande konstruktion och underhållsfria aluminiumprofiler.  Du behöver inte köpa till någon extra förstärkande takstol eller extra grundram.

Säkerhetsglas

Precis som våra andra växthusmodeller har S-serien 4 mm säkerhetsglas vilket innebär att om något glas skulle gå sönder splittras de precis som ett bilruta i många små bitar. Om olyckan skulle vara framme så är det mindre sannolikhet att du skär dig på säkerhetsglas jämfört med en vanlig fönsterruta som gått sönder.

Växthus takglas

Takglaset är hamrat glas. Hamrat glas ser ut som att glaset är lite bubbligt.  Det hamrade glaset bidrar till att begränsa stark solinstrålning och hjälper till att leda kondens till den utanpåliggande stuprännan.

Färg på växthus

Olika färgval

Du kan välja vilken profilfärg du vill om du väljer något av våra växthus. Allt du behöver göra är att skriva vilket RAL-färgnummer som du önskar. Fördelen med att kunna välja valfri RAL-färg är att du kan matcha aluminiumprofilerna med till exempel din huvudfastighet eller kanske något förråd du har på tomten. Kontakta din färgleverantör för hjälp att ta fram RAL-färg om du vill matcha något som du tidigare valt färg på.

Om du känner dig osäker vilken färg du ska välja har vi även standardfärger som du kan välja mellan. Tänk alltid på att växthusets gummilister är svarta som standard.

Ral-färg

Vad är en RAL färg? RAL är ett färgmatchningssystem som definierar färgnyanser med ett specifikt nummersystem.

Aluminiumlängderna till växthuset kapas upp i rätt längder först och sen lackas respektive del i vald RAL-färg.

Kontakta din färgleverantör som du köpt färg av och fråga vilket RAL färgnummer som husfasaden har. Hur hittar man de olika RAL färgerna? På ralfarger.se hittar du de olika nyanserna för RAL.

Alu-line

Obehandlad aluminium som återger aluminiumets silvriga utseende.

Blackline

Här lackas hela profillängderna i en omgång i standard svart RAL 9005. Efter lackningen kapas profilen upp i rätt längder för respektive växthus.

Odlingsvolym

Plantor i växthus växer sig oftast större än när man odlar på bar mark eftersom klimatet är mer fördelaktigt i växthus. Det vanligast misstaget många gör är att de köper ett för litet växthus. När den som odlat fått uppleva sin första skörd brukar ambitionen att odla öka. Smaksensationen av egenodlat brukar ofta vara över förväntan. Att odla är både spännande, kul och rogivande.

Våra växthus med sluttande väggar optimerar odlingsytan eftersom de är breda nertill och lite smalare upp till. Med den breda basen kan du få plats med fler krukor, pallkragar etcetera jämfört med ett växthus med raka väggar. Därtill kan du utnyttja väggarna med hyllor och odlingsbord.

Växthusbolaget har växthus med sluttande väggar i många olika storlekar, från 9–28 kvm.

Förankring och montering

Det finns välarbetade instruktioner till alla modeller. Manualerna är enkla och följa för den händiga  men vi rekommenderar att man är två personer för att exempelvis inte något glas ska gå sönder vid montering.

  • Förankra växthuset ordentligt i marken. Du kan använda en sockel eller fästa växthuset i marken med jordankare eller plintar. Antalet punkter som du behöver förankra styrs av storlek på växthuset
  • Se till att växthuset är korrekt monterat. Följ monteringsanvisningen noggrant och gör en regelbunden tillsyn för att upptäcka eventuella skador.

Garantier

S-serien  har 12 års garanti på struktur och två års garanti på lackering och lister.