Mellanstora växthus <15 kvm

Hem / Växthus / Mellanstora växthus

Mellanstora växthus

Våra mellanstora växthus finns i storlek från 8–11 kvadratmeter och finns både i klassisk utformning och med unikt utseende. Växthus är oftast klassiskt metallgrå men hos oss på Växthusbolaget har vi modeller där du kan välja din egen färg (RAL-färg). Utöver de klassiskt rektangulärt formade växthusen har vi växthusmodeller som har sluttande väggar vilka gör växthuset vindsäkert. Vi har också växthus med vackra slagdörrar och nockdekoration. Du kan även kolla in våra stora växthus, orangeri och små växthus.

Bygga ett mellanstort växthus

Om man är händig kan det vara oerhört tillfredställande att själv få bygga sitt växthus. Du sparar in monteringskostnaden och du kan själv välja i vilken byggnadstakt som bygget ska ha. Om du däremot är den som vill ha ett färdigmonterat växthus kan vi på Växthusbolaget ordna montering snabbt och smidigt mot en fast kostnad, för dig som bor i Skåne eller Stockholm.

Fördelar med mellanstort växthus

En av fördelarna med växthus är att du förlänger odlingssäsongen jämfört med om du odlar utomhus. Ett växthus gör det möjligt att börja odla tidigare på våren och fortsätta odla senare på hösten, eftersom det skyddar växterna från kalla temperaturer och hårda väderförhållanden. Du kan odla med stor variation av grönsaker, frukt, blommor och kryddor.

Du får också en förbättrad kvalitet på din odling. Ett växthus ger en mer kontrollerad miljö för din odling, vilket gör det möjligt att hålla jämnare fuktighet och temperatur. Dessutom kan du börja odla mer exotiska växter som inte skulle ha klarat sig i det lokala klimatet, som exempelvis tropiska frukter och grönsaker.

Självklart kan du odla klassiska grönsaker så som tomater och gurka och vindruvor men utmana dig med att odla exempelvis paprika, aubergine, meloner och orkidéer. Ta inspiration och hjälp av olika trädgårdsbloggare och poddar för att utmana dina odlingskunskaper och erfarenheter.

Europatillverkade växthus

Växthusbolagets växthus tillverkas i Frankrike och Belgien men vårt lager finns i södra Sverige i den lilla orten Åstorp. Lagerväxthus kan oftast levereras inom en vecka och beställningsmodeller tar 6–8 veckor.

Standard på alla våra växthus

I våra växthus ingår alltid en bas som ger stöd och stabilitet åt konstruktionen. I våra växthus ingår alltid automatiska fönsteröppnare som säkerställer bra ventilation i växthuset utan din ansträngning. De kommer också med en stuprörssats som standard. Slutligen har alltid våra växthus pulverlackerade aluminiumprofiler. Dessa kräver inget underhåll och håller sig fina även i kustklimat.

Färg för mellanstora växthus

RAL-färg

Dom flesta av våra växthus går att få i lite olika utseende, växthuset i sig är lika tåligt oavsett om det är olackerat i rå aluminium eller är lackat i en av alla RAL-färger som finns att välja på. Tänk alltid på att växthusets gummilister är svarta som standard.

Vad är en RAL färg? RAL är ett färgmatchningssystem som definierar färgnyanser med ett specifikt nummersystem.

Aluminiumlängderna till växthuset kapas upp i rätt längder först och sen lackas respektive del i vald RAL-färg.

Du kan välja exakt nyans av en färg genom att ange ett specifikt RAL nummer på färgen när du beställer ditt växthus. Till exempel om du vill ha samma gula färg på ditt växthus som ditt boningshus. Kontakta din färgleverantör som du köpt färg av och fråga vilket RAL färgnummer som husfasaden har. Hur hittar man de olika RAL färgerna? På ralfarger.se hittar du de olika nyanserna för RAL.

Alu-line

Obehandlad aluminium som återger aluminiumets silvriga utseende.

Blackline

Här lackas hela profillängderna i en omgång i standard svart RAL 9005. Efter lackningen kapas profilen upp i rätt längder för respektive växthus.

Glas för mellanstora växthus

På Växthusbolagets klassiska växthus finns både hamrat säkerhetsglas och klart säkerhetsglas beroende på vilken modell du väljer. Säkerhetsglaset är både i tak och på sidorna. Det hamrade glaset bidrar till att begränsa stark solinstrålning. Alla våra växthus har 4 mm säkerhetsglas, vilket ger mycket hög tålighet och säkerhet jämfört med vanliga glasskivor.

Inredning till mellanstora växthus

För att maximera din odling och din yta kan du ta hjälp av våra tillbehör så som hyllor, skuggardiner, nät dörr, såbord, arbetsbord och tomatkrokar att hänga upp plantor i.

I ett klassiskt mellanstort växthus har du lite mer frihet att inreda jämfört med små växthus. Du kan få plats med mindre inredningsdetaljer så som ett litet kafébord och stol, vilket gör det möjligt att få en härlig lugn stund att sitta och njuta av allt du har i växthuset.