Små växthus <6 kvm

Hem / Växthus / Små växthus

Det finns lösningar för att nå dina odlingsdrömmar även om du har en liten trädgård. Våra små växthus finns i storlek från 3,6 kvm upp till 5,9 kvm, vilket gör det möjligt för dig med mindre trädgård att få plats att odla i växthus. Det finns många fördelar med att välja ett av våra små växthus. Det är kostnadseffektivt med mindre växthus eftersom de i allmänhet är billigare att bygga och underhålla jämfört med mellanstora växthus, större växthus och orangeri. Ett litet växthus är lätt att hålla varmt, ventilera och vattna, vilket gör det idealiskt för nybörjare eller de med begränsad tid.

Du sparar utrymme då små växthus kan placeras på en mängd platser, till exempel på uteplatser, däck eller balkonger och kan enkelt flyttas om det behövs. Du kan oftast själv bygga ett litet växthus, vilket sparar in på monteringskostnad. En annan fördel med Växthusbolagets små växthus är att det är full höjd i dem som gör att du kan maximera din odling även på höjden.

Växthusbolagets växthus tillverkas i Frankrike och Belgien men vårt lager finns i södra Sverige i den lilla orten Åstorp. Lagerväxthus kan oftast levereras inom en vecka och beställningsmodeller tar 6-8 veckor. Väljer du standardfärg, bor i Skåne och är snabb på att bygga, då kan du ha ett litet växthus uppe på en dag. Läs mer…

Du kan även kolla in våra stora växthus, mellanstora växthus och orangeri.

Glas för små växthus

På Växthusbolagets små växthus finns både hamrat säkerhetsglas och klart säkerhetsglas beroende på vilken modell du väljer. Säkerhetsglaset är både i tak och på sidorna. Det hamrade glaset bidrar till att begränsa stark solinstrålning. Alla våra små växthus har 4 mm säkerhetsglas, vilket ger mycket hög tålighet och säkerhet jämfört med vanliga glasskivor.

Färg för mindre växthus

RAL-färg

Dom flesta av våra växthus går att få i lite olika utseende, växthuset i sig är lika tåligt oavsett om det är olackerat i rå aluminium eller är lackat i en av alla RAL-färger som finns att välja på.

Vad är en RAL färg? RAL är ett färgmatchningssystem som definierar färgnyanser med ett specifikt nummersystem.

Aluminiumlängderna till växthuset kapas upp i rätt längder först och sen pulverlackas respektive del i vald RAL-färg. Tänk alltid på att växthusets gummilister är svarta som standard.

Du kan välja exakt nyans av en färg genom att ange ett specifikt RAL nummer på färgen när du beställer ditt växthus. Till exempel om du vill ha samma gula färg på ditt växthus som ditt boningshus. Kontakta din färgleverantör som du köpt färg av och fråga vilket RAL färgnummer som husfasaden har. Hur hittar man de olika RAL färgerna? På ralfarger.se hittar du de olika nyanserna för RAL.

Alu-line

Obehandlad aluminium som återger aluminiumets silvriga utseende.

Blackline

Här lackas hela profillängderna i en omgång i standard svart RAL 9005. Efter lackningen kapas profilen upp i rätt längder för respektive växthus.

Standard på alla våra små växthus

I våra växthus är stommen är alltid av självbärande konstruktion, vilket gör växthuset både stabilt och tåligt. (Gäller ej växthus som lutas mot vägg). Stommen är alltid av underhållsfria aluminiumprofiler. Tätningslister är alltid i UV- och åldersbeständigt gummi, skruvar och muttrar i rostfritt stål. Det ingår alltid automatiska fönsteröppnare som säkerställer bra ventilation i växthuset utan din ansträngning. De kommer också med en stuprörssats som standard. 12 års konstruktionsgaranti.

Inredning till små växthus

För att maximera din odling och din yta i ett litet växthus kan du ta hjälp av våra tillbehör så som hyllor, skuggardiner, nät dörr,och tomatkrokar att hänga upp plantor i.

Att inreda ett litet växthus kräver lite planering. Du måste tänka på att varje planta behöver plats att växa sig stor på.

Våra små växthus har full ståhöjd  vilket gör att du kan utnyttja höjden till att inreda med hyllor och på marken kan du ställa mindre odlingsbäddar.

Hittar du inte svaret på din fråga? Ring oss på 042-3111550 eller maila oss på info@vaxthusbolaget.se