Små växthus

Hem / Butik

Små växthus med stora odlingsmöjligheter

Det finns lösningar för att nå dina odlingsdrömmar även om du har en liten trädgård. Våra små växthus finns i storlek från 3,6 kvm upp till 5,9 kvm, vilket gör det möjligt för dig med mindre trädgård att få plats att odla i växthus. Det finns många fördelar med att välja ett av våra små växthus. Det är kostnadseffektivt med mindre växthus eftersom de i allmänhet är billigare att bygga och underhålla jämfört med mellanstora växthus, större växthus och orangeri. Ett litet växthus är lätt att hålla varmt, ventilera och vattna, vilket gör det idealiskt för nybörjare eller de med begränsad tid.

Bygga ett litet växthus

Du sparar utrymme då små växthus kan placeras på en mängd platser, till exempel på uteplatser, däck eller balkonger och kan enkelt flyttas om det behövs. Du kan oftast själv bygga ett litet växthus, vilket sparar in på monteringskostnad. En annan fördel med Växthusbolagets små växthus är att det är full höjd i dem som gör att du kan maximera din odling även på höjden.

Växthusbolagets växthus tillverkas i Frankrike och Belgien men vårt lager finns i södra Sverige i den lilla orten Åstorp. Lagerväxthus kan oftast levereras inom en vecka och beställningsmodeller tar 8–12 veckor. Väljer du standardfärg, bor i Skåne och är snabb på att bygga, då kan du ha ett litet växthus uppe på en dag.

Glas för små växthus

På Växthusbolagets små växthus finns både hamrat säkerhetsglas och klart säkerhetsglas beroende på vilken modell du väljer. Säkerhetsglaset är både i tak och på sidorna. Det hamrade glaset bidrar till att begränsa stark solinstrålning. Alla våra små växthus har 4 mm säkerhetsglas, vilket ger mycket hög tålighet och säkerhet jämfört med vanliga glasskivor.

Färg för mindre växthus

Hos oss på Växthusbolaget har du knappt några begränsningar när det gäller val av färg. Du kan välja valfri RAL-färg. Hur hittar man de olika RAL färgerna? På ralfarger.se hittar du de olika nyanserna för RAL.

Standard på alla våra små växthus

I våra växthus ingår alltid en bas som ger stöd och stabilitet åt konstruktionen och en enklare montering. I våra växthus ingår alltid automatiska fönsteröppnare som säkerställer bra ventilation i växthuset utan din ansträngning. De kommer också med en stuprörssats som standard. Slutligen har alltid våra växthus pulverlackerade aluminiumprofiler. Dessa kräver inget underhåll och håller sig fina även i kustklimat.

Inredning till små växthus

För att maximera din odling och din yta i ett litet växthus kan du ta hjälp av våra tillbehör så som hyllor, skuggardiner, nät dörr, såbord, arbetsbord och tomatkrokar att hänga upp plantor i.

Hittar du inte svaret på din fråga? Ring oss på 042-3111550 eller maila oss på info@vaxthusbolaget.se