Övriga tillbehör

Hem  / Växthus / Övriga tillbehör

Här hittar du tillbehör till ditt växthus. Vissa av våra tillbehör är endast för växthus som är tillverkade av ACD och andra är universella och kan användas till alla växthus.

Är du praktiskt lagd och vill montera ditt växthus själv? Vi rekommenderar dig att köpa till ett praktiskt monteringskit för växthus. I monteringskit ingår allt du behöver för att montera ett växthus: handskar, sax, sugkoppar och skruvmejsel. Läs mer…

När ditt växthus är på plats och det är dags att börja odla så finns det alltid praktiska tillbehör som gör det enklare att odla i ditt växthus. Till exempel, om du odlar tomater så växer de sig ofta väldigt stora och behöver stöd genom att fästas i tomatkrokar för att inte falla ihop.

Vissa somrar skiner solen extra mycket och det kan bli varmt under längre perioder. För att få mer genomgående ventilation kan en extra dörr vara praktiskt för att sänka temperaturen.

De flesta av Växthusbolagets växthus har hamrat tak vilket i säg skyddar dina plantor från att brännas men för att säkra upp ytterligare kan du investera i skuggardiner. Vi har vita skuggardiner i olika storlekar anpassade efter vilken växthusmodell du valt.

Du kan också välja att sätta dit ett extra fönster. Har du investerat i ett extra fönster kan en automatisk fönsteröppnare vara bekvämt för att slippa öppna manuellt, speciellt när du inte är hemma. En automatisk fönsteröppnare öppnas beroende på temperaturen inne i växthuset.

Under vår och höst är det oftast kallt under kvällar och nätter och du kan behöva ta hjälp av en elektrisk uppvärmare för att dina plantor inte ska frysa.

Har du större växthus kanske du vill kunna köra in en skottkärra in i växthuset och då är en praktisk aluminiumramp ett bra tillbehör. En ramp minskar också risken att man snubblar på tröskeln in i växthuset.