Stora växthus <30 kvm

Hem / Växthus / Stora växthus

Stora växthus

Med ett stort växthus kan du både odla och samtidigt få plats med en sitthörna i växthuset. Våra stora växthus finns i storlek 12–18 kvadratmeter med modeller både i klassisk rektangulär utformning, växthus med sluttande väggar och växthus på mur. Alla Växthusbolagets modeller har lackerade profiler och klart säkerhetsglas, vilket gör dem extra fina tillsammans med slagdörr och nockdekoration.

Du kan även kolla in våra mellanstora växthus, orangeri och små växthus.

Ett växthus kan vara så mycket mer än en odlingsplats, det kan bli ett smycke eller köksträdgårdens hjärta. För dig som tänker stort och kanske har som ambition att självhushålla med grönsaker, kryddor och blommor, är Växthusbolagets stora växthus helt i linje med dina odlingsdrömmar. Kom gärna förbi Växthusbolaget på Gustavslund i Helsingborg och se de växthus vi har i vårt showroom.

Bygga ett stort växthus

För många är det en utmaning att bygga ett stort växthus. Växthusbolaget kan hjälpa dig som bor i Skåne, södra Småland, södra Halland och Stockholm att till ett fast pris, snabbt och smidigt hjälpa dig med montering. Du gör i ordning grunden innan vi kommer.

Självklart finns alltid manualer på våra växthus för dig som är händig och som föredrar att bygga ditt växthus själv. Det är alltid fri frakt av våra växthus. För vissa modeller tillkommer dock kranbilstillägg vid hemleverans. Bor du på en ö kan det även tillkomma tillägg för sjötransport.

Friggebodsregler:

Växthus under 15 m2 går under friggebodsregler. Det betyder att den sammanlagda byggarean får vara 15 m2. Nockhöjden får vara max 3 m. Byggnaden måste vara fristående och placerad minst 4,5 meter från tomtgräns, annan fastighet eller väg men kan placeras närmre om man får grannars eller väghållares medgivande. Se till att få medgivandet i skrift och se till att det är bundet till fastigheten.

Attefallsregler:

Attefallsreglerna ger dig rätt att bygga upp till 25 m2 fördelat på en eller flera fristående byggnader. Byggnaden/byggnaderna måste uppföras i bostadshusets omedelbara närhet och får vara max 4 meter i nockhöjd. Attefallsreglerna säger också att du får göra en tillbyggnad på maximalt 15 m2. Precis som för friggebod gäller minst 4,5 meter till tomtgräns. Byggnader som går under Attefallsregler är bygglovsbefriade men anmälningspliktiga till kommunen. Det kostar en liten slant och du behöver ofta framvisa ritning.

Fördelar med Växthusbolagets stora växthus

Ett stort växthus blir nästan som ett extra rum att njuta i. Väljer du ett av våra växthus med sluttande får du ett vindsäkert växthus. En del av våra modeller har hamrat glas vilket förhindrar solens strålar från att bränna din skörd

För många av våra modeller kan du välja din egen RAL färg på ditt växthus, vilket gör att du kan välja en unik färg som bara du har. Väljer du ett av Växthusbolaget växthus på mur, ger det dig ytterligare en dimension på att skapa en unik design med ett unikt val av tegel.

Färg för stora växthus

RAL-färg

Dom flesta av våra växthus går att få i lite olika utseende, växthuset i sig är lika tåligt oavsett om det är olackerat i rå aluminium eller är lackat i en av alla RAL-färger som finns att välja på. Tänk alltid på att växthusets gummilister är svarta som standard.

Vad är en RAL färg? RAL är ett färgmatchningssystem som definierar färgnyanser med ett specifikt nummersystem.

Aluminiumlängderna till växthuset kapas upp i rätt längder först och sen pulverlackas respektive del i vald RAL-färg.

Du kan välja exakt nyans av en färg genom att ange ett specifikt RAL nummer på färgen när du beställer ditt växthus. Till exempel om du vill ha samma gula färg på ditt växthus som ditt boningshus. Kontakta din färgleverantör som du köpt färg av och fråga vilket RAL färgnummer som husfasaden har. Hur hittar man de olika RAL färgerna? På ralfarger.se hittar du de olika nyanserna för RAL.

Alu-line

Obehandlad aluminium som återger aluminiumets silvriga utseende.

Blackline

Här lackas hela profillängderna i en omgång i standard svart RAL 9005. Efter lackningen kapas profilen upp i rätt längder för respektive växthus.

Tillbehör till Stora Växthus

Vi erbjuder även tillbehör som är anpassade efter det växthuset du väljer att köpa hos oss. I vår webbshop hittar du tillbehör så som monteringskit, blomlådor, skuggardiner och olika odlings- och såbord.

Standard på Växthusbolagets växthus

I våra växthus ingår alltid automatiska fönsteröppnare vilket säkerställer bra ventilation i växthuset utan din ansträngning. De kommer också med en stuprörssats som standard. Slutligen har alltid våra växthus pulverlackerade aluminiumprofiler. Dessa kräver inget underhåll och håller sig fina även i kustklimat.

Europatillverkade växthus

Växthusbolagets växthus tillverkas i Frankrike och Belgien men vårt lager finns i södra Sverige i den lilla orten Åstorp. Lagerväxthus kan oftast levereras inom en vecka och beställningsmodeller tar 3-6 veckor.

Glas för stora växthus

På Växthusbolagets klassiska växthus finns både hamrat säkerhetsglas och klart säkerhetsglas beroende på vilken modell du väljer. Säkerhetsglaset är både i tak och på sidorna. Det hamrade glaset bidrar till att begränsa stark solinstrålning. Alla våra växthus har 4 mm säkerhetsglas, vilket ger mycket hög tålighet och säkerhet jämfört med vanliga glasskivor.

Fördelar med att odla i växthus

En av fördelarna med växthus är att du förlänger odlingssäsongen jämfört med om du odlar utomhus. Ett växthus gör det möjligt att börja odla tidigare på våren och fortsätta odla senare på hösten, eftersom det skyddar växterna från kalla temperaturer och hårda väderförhållanden. Du kan odla med stor variation av grönsaker, frukt, blommor och kryddor.

Du får också en förbättrad kvalitet på din odling. Ett växthus ger en mer kontrollerad miljö för din odling, vilket gör det möjligt att hålla jämnare fuktighet och temperatur. Dessutom kan du börja odla mer exotiska växter som inte skulle ha klarat sig i det lokala klimatet, som exempelvis tropiska frukter och grönsaker.

Självklart kan du odla klassiska grönsaker så som tomater och gurka och vindruvor men utmana dig med att odla exempelvis paprika, aubergine, meloner och orkidéer. Ta inspiration och hjälp av olika trädgårdsbloggare och poddar för att utmana dina odlingskunskaper och erfarenheter. Våra favoriter bland trädgårdsbloggare hittar du här.