Kundservice

Här har vi listat information kring vanliga frågor vi brukar få till kundservice. Hittar du inte svar på det du söker? Tveka inte på att kontakta oss via mail, info@vaxthusbolaget.se eller via telefon, 042-311 15 50.

Bygglovsguide

Bygglovsprocesser kan alltid vara snåriga. Sedan 2014 har vi dock nytt regelverk kring vad som kan byggas utan bygglov. Vi beskriver nedan kort vad som generellt gäller. Varje kommun får göra undantag för områden som betraktas som särskilt värdefulla, såsom strandskydd eller områden som är kulturmiljöinventerade. Läs gärna mer på boverket.se eller hör med din kommun vad som gäller i just ditt fall.

Friggebodsregler

Växthus under 15 m2 går under friggebodsregler. Det betyder att den sammanlagda byggarean får vara 15 m2. Nockhöjden får vara max 3 m. Byggnaden måste vara fristående och placerad minst 4,5 meter från tomtgräns, annan fastighet eller väg men kan placeras närmre om man får grannars eller väghållares medgivande. Se till att få medgivandet i skrift och se till att det är bundet till fastigheten.

Attefallsregler

Attefallsreglerna ger dig rätt att bygga upp till 25 m2 fördelat på en eller flera fristående byggnader. Byggnaden/byggnaderna måste uppföras i bostadshusets omedelbara närhet och får vara max 4 meter i nockhöjd. Attefallsreglerna säger också att du får göra en tillbyggnad på maximalt 15 m2. Precis som för friggebod gäller minst 4,5 meter till tomtgräns. Byggnader som går under Attefallsregler är bygglovsbefriade men anmälningspliktiga till kommunen. Det kostar en liten slant och du behöver ofta framvisa ritning.

 

Läs mer om reglerna hos Boverket.

Frakt och leveransvillkor

Vi erbjuder fri frakt i hela Sverige. För vissa modeller tillkommer dock kranbilstillägg vid hemleverans. Bor du på en ö kan det även tillkomma tillägg för sjötransport. Behöver du hjälp med montering av ditt växthus och bor i Skåne? Till ett fast pris ordnar vi det snabbt och smidigt.

Våra mest sålda växthus är som standard lagervaror och kan därför oftast levereras inom en vecka. Växthus i vårt beställningssortiment har vanligtvis en leveranstid på 6-8 veckor.

Efter ditt köp kontaktas du gällande din leverans. Växthus levereras av vår fraktpartner Ntex Inrikes. Har du valt till montering och installation kontaktar någon av våra montörer er och tillsammans bestämmer ni dag och cirkatid för montering. Växthusbolaget använder sig av Postnords hållbara e-handelstransporter för leverans av mindre produkter. Mindre produkter leveraras till Postnords utlämningsställe.

Vid leverans, syna godset noga och ta bilder på eventuella emballageskador. Kontrollera också antalet kollin. Ser du direkt en skada på godset, ta ändå emot detta men ta bild och notera på chaufförens fraktsede. Ta sedan kontakt med oss så hjälper vi dig vidare.

För frågor gällande leveranser var vänlig kontakta info@vaxthusbolaget.se

Returer och reklamationer

Är godset skadat vid ankomst? Ta emot godset, ta bilder och notera skador på chaufförens följesedel. Ta sedan kontakt med oss på 042-3111550 eller via mail, info@vaxthusbolaget.se.

Motsvarar inte varan dina förväntningar? Inga problem, vi hjälper dig!

Vi tar emot returer enligt konsumentköplagen. Inom 14 dagar från leverans har du rätt att ångra dig och returnera varan till oss. Returen behöver göras inom 14 dagar från det att du meddelat oss att du ångrat dig. Tänk på att du inte får göra åverkan på produkten eller dess emballage och att du själv får betala returfrakten. Läs mer i våra köpvillkor eller ta kontakt med oss på tel. 042-311 15 50.

Vill du reklamera eller returnera din vara? Ta kontakt med oss via info@vaxthusbolaget.se alternativt på telefon, 042-311 15 50.


Garantier

Växthus från Serres Lams har 15 års garanti på struktur och två års garanti på lackering och lister.
Växthus från ACD har 12 års garanti på struktur och två års garanti på lackering och lister.

Vi har de vanligaste reservdelar samt en del glas på vårt lager i Åstorp och kan därför om olyckan skulle vara framme snabbt leverera delen du behöver. Då våra tillverkare ligger i Europa kan vi snabbt ta hem delar som inte finns i lager.

 

Montering

Piccolo och andra mindre växthus monteras på en halv dag av en händig person. Till de större växthusen är det skönt att vara två. Mindre växthus ur S- och R-serien tar ungefär en dag för två personer. Större modeller ur samma serier samt modeller från Luxia Retro kan ta två dagar.

Inom Skåne, södra Småland, södra Halland och Stockholm erbjuder vi på Gullberg & Jansson of Sweden AB monteringsjälp till fasta priser. Ta kontakt via telefon 042-3111590 eller via mail info@gojservice.se för att få offert på just ditt projekt.

montering av växthus

 

Produktomsorg

Under årets gång kan man då och då checka av växthusets rörliga delar, såsom dörrhjul, och se till att skruvar och muttrar är åtdragna. Smörj där det behövs.

Innan vintern kommer kan det vara bra att checka av växthuset. Se till att både glas och lister är hela. Montera ner automatiska fönsteröppnare och se att eventuellt lås i dörren är låst. Glöm inte ta in krukor som inte tål frost och skydda eventuella vinteröverlevande växter. Håll växthustaket fritt från snö.

Kontakt

Gullberg & Jansson of Sweden AB
Hortensiagatan 7
25668 Helsingborg

Tel.+46 42 311 15 50
info@vaxthusbolaget.se