Bloggtips

Det finns mängder med bra trädgårdsbloggar där ute och att hitta flera favoriter är inte svårt. Många är otroligt generösa med vackra bilder, odlingstips, produkttips och tips gällande trädgårdsplanering.

Sara Bäckmo på Skillnadens Trädgård i Kalvsvik driver en av nordens största bloggar och har dessutom en välbesökt youtubekanal och en podd. Sara är generös på odlingstips och recept – från trädgård till trädgårdsskafferi. Som medlem får du flera nyttiga guider att följa från sådd till skörd. Du får också följa Saras projekt i livesändningar och får dessutom flera erbjudanden och inbjudningar till aktiviteter med trädgårdstema. Är du nybörjare är detta en bra förstasida på denna stora blogg.

Stora Allt om Trädgård utges som tidsskrift av Bonniers och är marknadsledande i Sverige. Tidningen finns också som blogg under Expressen. Här hittar du inspiration och råd från flera experter och inspirerande ”Hemma hos” reportage är inte ovanliga.

Trädgårdsmästaren Victoria Skoglund bloggar under Zetas Handelsträdgård om växter och livet. Bloggen Farbror Grön har många recepttips utifrån råvaror du själv kan odla. Lantbrukarnas riksförbund står bakom branschorganisationen Blomsterfrämjandet med uppdraget att sprida information och inspiration om svenskodlade växter. Här hittar du dock inget ätbart.

En favorit för dig som är nybörjare är Hemmaodlat.se. Här lär du dig vad du vill odla och var du kan odla och det finns mycket och bra pedagogisk text för dig som är nybörjare. Hemmaodlat håller också kurser för dig som vill lära dig mer om hydroponik (odling utan jord) och akvaponik (odling med fiskar).